CGI shots en fotografie voor Sanders Meubelstad

Voor de nieuwe catalogus van Sanders 2019 maakten we nieuwe inspirerende (woon)sfeerbeelden voor het merk Sanders Meubelstad. Sanders is een winkelformule met twaalf vestigingen in het hele land. De verschillende vestigingen staan voor passie in wooninrichting, liefde voor het vak en een klantgerichte benadering welke gelijk voelbaar is als je een van de vestigingen bezoekt.

Welke taken zijn uitgevoerd?

De wens van Sanders is door Bureau Scheepens uit Tilburg vertaald naar een concept en look & feel van de nieuwe campagne en catalogus. De styling en intereursettings werden verzorgd door de stylisten van Sanders zelf. Vervolgens is dit door ons uitgevoerd door middel van fotografie, beeldbewerking en het gebruik van CGI. De beelden moesten een bepaalde doelgroep aanspreken en vooral wooninspiratie bieden. Met in totaal 21 verschillende settings was dit een uniek samenspel tussen klant, bureau en Peek.

CGI shots en 3d visualisatie

De uitdaging was om in dit project alle beelden een gevoel te geven alsof ze bij de mensen thuis waren gefotografeerd. Dit terwijl alles in de showroom moest worden vastgelegd. Door de juiste manier van uitlichten en de nabewerking in CGI van kozijnen, en raampartijen zijn we in staat een huiselijk gevoel te creëren. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat je tegen veel lagere kosten hetzelfde effect kan bereiken als op een locatieshoot. Dit soort projecten zijn complex, maar raakt alle facetten van onze diensten. Er moet namelijk goed overlegd worden tussen fotograaf, CGI Artist, beeldbewerker en klant. Alles moet kloppen.

Vanuit de briefing is er al vanaf het begin van het project rekening gehouden met de verschillende media. De beelden zijn namelijk zowel online als op tv en print gebruikt. Een mooie middelenmix waarin we het gehele traject konden verzorgen voor de opdrachtgever.

Waarom we energie krijgen van deze projecten

Het leuke voor ons zit ‘m in het feit dat dit project alle facetten raakt van onze diensten. Organiseren, fotograferen, retoucheren en het gebruik van CGI. Alles komt samen. Wanneer je dan de definitieve beelden ziet zijn we bijzonder trots hoe we met elkaar tot dit resultaat zijn gekomen. Je merkt uiteindelijk ook het enthousiasme aan de andere kant. Zowel van de klant als het bureau. Onze eigen mensen werken vol overgave aan alle projecten, dat is echt mooi om te zien. We proberen altijd de verwachtingen van klanten na te streven of deze te overtreffen. Vaak gebeurt dit onder hoge tijdsdruk waar we onder hebben leren werken of door onze flexibiliteit. We willen altijd klanten adviseren vanuit onze expertise om het eindresultaat nóg beter te maken en vaak lukt dat gelukkig.

We maakten ook een infographic over deze campagne. Klik hier om deze te bekijken.